Αποτύπωση και αποκατάσταση παραδοσιακού κτηρίου στις Πινακάτες Πηλίου - Βαβάλιου, Αικατερίνη
[Αντικείμενο μελέτης της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας υπήρξε ένα παραδοσιακό κτήριο του όψιμου 19ου αι. στις Πινακάτες Πηλίου. Πρόκειται για λιθόκτιστο κτήριο σχετικά τετράγωνης κάτοψης, με ξύλινα πατώματα και στέγη από σχιστόπλακες Πηλίου. Τη συστηματική αποτύπωση του εν λόγω κτηρίου ακολουθεί η πρόταση αποκατάστασης και η μετατροπή του σε ξενώνα. Παράλληλα προτείνεται η κατασκευή δύο νέων μικρών κτηρίων στο ίδιο οικόπεδο, τα οποία θα στεγάσουν βοηθητικές στον ξενώνα χρήσεις. Επίσης κατά τη διάρκεια δύο ετών έγιναν θερμοκρασιακές μετρήσεις στον βόρειο τοίχο και τον εσωτερικό χώρο του κτηρίου προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.]