Γυάρος : τόπος και τοπίο μνήμης - Γλέζου, Μυρσίνη
[Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας ήταν η ανάδειξη του τόπου της Γυάρου και η αποτύπωση του πώς αντιληφθήκαμε την ιστορική αυτή περίοδο της Ελλάδας σε σχέση με το πώς τη διδαχτήκαμε, πώς μας μεταφέρθηκε μέσω προσωπικών βιωμάτων. Αρχικά εντοπίσαμε τη διάρθρωση του τόπου σε δύο ενότητες με βάση το χώρο και το χρόνο. Η δημιουργία και η φθορά του στρατοπέδου ακολουθούν τον άξονα 1ος προς 5ος όρμος. Χαράζουμε λοιπόν μία πορεία που εναλάσσει τη συνολική και την επιμέρους αντίληψη του στρατοπέδου. Επιλέξαμε δύο λόφους με βάση τις θεάσεις στους όρμους, τον άξονα του χρόνου και ιστορικά κριτήρια. Στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε σε 4 βασικές έννοιες που με το διαχρονικό τους χαρακτήρα στιγμάτισαν τα όσα συνέβησαν στη Γυάρο. Βασανισμός, Δήλωση, Αντίσταση, Εγκλεισμός. Τέλος, οι έννοιες αυτές χωροθετήθηκαν συμβολικά σε σημεία του τόπου που έχουν δώσει αντίστοιχες αφορμές.]