Μεταλλευτικό μουσείο στη Σέριφο - Κρεμμύδα, Λήδα
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας αφορά στο σχεδιασμό ενός Μεταλλευτικού Μουσείου στον όρμο του Μεγάλου Λιβαδιού στη Σέριφο, που αποτέλεσε για χρόνια το κέντρο της μεταλλευτικής δραστηριότητας του νησιού. Το νέο μουσείο αντιμετωπίζεται ως ένα κομβικό σημείο μιας ενιαίας διαδρομής που έχει στόχο την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων και την ανάδειξη της περιοχής ως τόπο μνήμης. Η νέα σύνθεση διαμορφώνεται ως ένα κτίριο-πορεία διαμέσου του οποίου πραγματοποιείται η περιήγηση του επισκέπτη στα μεταλλεία. Βασική πρόκληση και παράλληλα προβληματισμός υπήρξε η ένταξη σε ένα τόπο- μνημείο, που έχει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μια αυτοτέλεια. Κύριο συνθετικό εργαλείο αποτέλεσε η ανάλυση και η επανερμηνεία του τόπου και των στοιχείων του. Οι πέτρινες κατασκευές και οι αναλημματικοί τοίχοι, η στοά, το άγριο ανάγλυφο, η μεταλλική σκάλα φόρτωσης μεταφράστηκαν σε νέες χωρικές εμπειρίες δημιουργώντας ποιότητες που βασίζονται σε αντιστίξεις και εναλλαγές του φωτός, των αναλογιών και των υλικών. Στοιχείο.. μουσείου.]