MoCub kit : μεταφερόμενη και μεταβαλλόμενη κατοικία προσωρινής διαμονής - Μουστάκα, Γεωργία - Σοφία
[Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η διερεύνηση της κατοικίας ως καταφύγιο και σαν μέρος του περιβάλλοντος στο οποίο ανήκει, μέσω της δημιουργίας ενός ζωντανού αντικείμενου, μιας κινητής μονάδας κατοίκησης η οποία εξερευνά και αναθεωρεί την σχέση μεταξύ των βασικών ανθρώπινων απαιτήσεων του ταξιδιού και του καταφυγίου, εμπεριέχοντας σαφώς την έννοια του εφήμερου. Έτσι, υλοποιείται ο σχεδιασμός μιας ελάχιστης κατοικίας προσωρινής διαμονής, μιας μεταφερόμενης, μεταβαλλόμενης και αυτόνομης μονάδας, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας αποτελεί η ελαχιστοποίηση του όγκου της κατά την μεταφορά και ο διπλασιασμός της κατά την χρήση. Η μονάδα αυτή, η οποία συρρικνώνεται παίρνοντας την μορφή ενός περίκλειστου κύβου, αναπτύσσεται εύκολα κατά την οριζόντια διάσταση με απλές κινήσεις των χρηστών, μέσα από μια εναλλαγή κενών και πλήρων, κλειστών και ανοιχτών τμημάτων, κάνοντας μια προσωρινή χρήση της γης, ενώ μπορεί να στεγάσει έως δύο άτομα για ένα διάστημα μιας εβδομάδας. Ο μικρός χρόνος διαμονής προσδιόρισε.. αναγκών.]