Εργοστάσιο Γεωργιάδη : μια πρόταση παρέμβασης - Ασπρογέρακα, Βασιλική
[Το εργοστάσιο Γεωργιάδη βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας Κτίστηκε το 1921 και σήμερα είναι εγκαταλειμμένο και δεν διαθέτει στέγες μετά την πυρκαγιά που το έπληξε το 1993. Το εργοστάσιο λειτούργησε ως πυρηνελαιουργείο, σαπωνοποιείο και δευτερευόντως ως παγοποιείο. Αφορμή για την επιλογή της χρήσης, αποτέλεσε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. Λαμβάνοντας υπ' όψιν τη μορφολογία των κτιρίων καθώς και τη θέση του οικοπέδου ,καταλήξαμε στη δημιουργία ενός Κέντρου Κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:Κινηματογραφικές αίθουσες Εργαστήριο ΚινηματογράφουΤαινιοθήκηΕκθεσιακό Χώρο περιοδικών εκθέσεωνΑναψυκτήριοΕστιατόριοΥπαίθριο χώρο για εκθέσειςΥπαίθριο χώρο για προβολές και άλλες εκδηλώσεις Όσον αφορά στην αντιμετώπιση αυτού του εργοστασίου, βασική πρόθεση ήταν η διατήρηση του υπάρχοντος κελύφους στη σημερινή του μορφή και η αξιοποίησή του με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και υλικών κατασκευής, χωρίς να αλλοιώνεται η ταυτότητά του. Η επέμβαση είναι υπόλογη στο κτίριο, χωρίς τους περιορισμούς.. ξεπερνά.]