Ανάπλαση της εισόδου της κοιλάδας Wadi El Deir, Σινά - Καραΐσκος, Κώστας
[Το θέμα της διπλωματικής μας εργασίας αναφέρεται στο νότιο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, στην κοιλάδα του Wadi el Deir, και συγκεκριμένα στο σημείο εισόδου της ευρύτερης περιοχής του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης. Η περιοχή της κοιλάδας αποτελεί έναν ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο όπου με τις συνεχείς ανασκαφές δημιουργεί συνεχώς ανάγκες για νέες κινήσεις προς τα σημεία ενδιαφέροντος. Η είσοδος σε αυτόν τον χώρο, δεν είναι άλλο από ένα πλάτωμα το οποίο έχει διαμορφωθεί αποσπασματικά, για να αποτελέσει τελικά τον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων με τους επισκέπτες του μοναστηριού της Αγ. Αικατερίνης και την Αγία Κορυφή. Η πρόταση επιχειρεί να προσεγγίσει λύσεις όσον αφορά τον τη διαχείριση των κινήσεων, την λειτουργία αλλά και την γενικότερη αισθητική της εισόδου στην κοιλάδα. Βασικό κριτήριο για τον σχεδιασμό των παραπάνω στοιχείων, αποτέλεσε η λογική της ένταξης στο συγκεκριμένο τοπίο, με τα ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά του. Αυτό μας οδήγησε στην σύνθεση υπόσκαφων και ημιυπόσκαφων κατασκευών, που δεν αυτονομούνται αλλά.. άργιλο.]