Ολοήμερο νηπιαγωγείο στο λόφο του Κολωνού - Σούρμπη, Δάφνη
[Το θέμα της διπλωματικής είναι ένα ολοήμερο νηπιαγωγείο στο λόφο του Κολωνού. Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε επειδή πρόκειται για μια περιοχή κατοικίας. Το οικόπεδο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ηλέκτρας και Ιωαννίνων και προορίζεται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την κατασκευή ενός νηπιαγωγείου. Περιβάλλεται από δύο πεζόδρομους και βρίσκεται δίπλα στο λόφο του Κολωνού, συνεπώς είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για να φιλοξενήσει ένα νηπιαγωγείο. Έχει συνολικό εμβαδό 1439,72 τ.μ. Το νηπιαγωγείο έχει δυναμικό 30 νήπια, 3 παιδαγωγούς και 2 άτομα προσωπικό. Πρόκειται για τέσσερα δωμάτια (χώρος ύπνου/τάξη, τραπεζαρία/αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), οργανωμένα σε δύο όγκους που συνδέονται με μια γέφυρα. Η διοίκηση βρίσκεται στην κυρίως είσοδο . Ο υπαίθριος χώρος αποτελείται από δύο αυλές, έναν κεντρικό χώρο φυτεμένο με οποροφόρα δέντρα, σκάμματα άμμου, μία αποθήκη εργαλείων και παιχνιδιών και λαχανόκηπο. Βασικές αρχές σχεδιασμού είναι η συμμετοχή των νηπίων στη λειτουργία του κτηρίου.. της λειτουργίας.]