Χωρική συνύπαρξη της αρχαίας και της σύγχρονης πόλης : Πάφος - Κουτσόλαμπρος, Πέτρος
[Η διπλωματική αυτή καταπιάνεται με τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου στην Κύπρο και την γύρω περιοχή του. Διαπιστώνεται μια χασματική σχέση μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου και της σύγχρονης πόλης καθώς και έλλειψη οργάνωσης εσωτερικά του χώρου αυτού. Η επέμβαση στοχεύει να αποκαταστήσει την ενότητα του χώρου με τη δημιουργία δυο διαδρομών, μια εντός και μια εκτός του αρχαιολογικού χώρου. Η εσωτερική γίνεται για οργάνωση του χώρου και των κινήσεων των επισκεπτών ενώ η εξωτερική επαναπροσδιορίζει τη σχέση της αρχαίας και της σύγχρονης πόλης φέρνοντας την αρχαιολογική διαδικασία στο προσκήνιο.]