Διαδρομές στο τοπίο : περιβαλλοντικό κέντρο στη Λίμνη Μαραθώνα - Καψάλη, Μαριάμ
[Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι μια διαμόρφωση στο τοπίο της λίμνης του Μαραθώνα, που περιλαμβάνει ένα Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης. Μέσα από την αναλυτική προσέγγιση του τόπου προτείνεται η δημιουργία ενός περιπάτου που θα επιτρέψει στον επισκέπτη να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα του τοπίου, ενώ το Περιβαλλοντικό Κέντρο έχει ως στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης μαθητών και πολιτών προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη φύση. Η κίνηση/διαδρομή είναι το βασικό συνθετικό εργαλείο. Η λίμνη του Μαραθώνα είναι μια τεχνητή λίμνη, στη ΒΑ Αττική, που κατασκευάστηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης της πρωτεύουσας. Είναι ένας τόπος με ιστορική αξία και μεγάλη περιβαλλοντική αξία, ο οποίος υπέστη μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές του 2009.]