Πειραματικό εκπαιδευτικό κέντρο στο εργοστάσιο της Ελληνικής Εριουργίας - Σταμπούλογλου, Κωνσταντίνα
[Στα Άνω Πατήσια, στην περιοχή Αγ.Βαρβάρα πίσω από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο σήμερα εργοστάσιο της Ελληνικής Εριουργίας. Πρόκειται για μία έκταση 21 στρεμμάτων που παραμένει ανενεργή. Το κεντρικό κτίριο του εργοστασίου έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως επίσης και η πρόσοψη του πρώτου εργοστασίου που κτίστηκε στο οικόπεδο, καθώς και η καμινάδα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι της Αθήνας παρατηρούνται πολλά προβλήματα σχολικής στέγασης και για το λόγο αυτόν ο Ο.Σ.Κ. απαλλοτρίωσε την μισή έκταση του οικοπέδου για την ανέγερση σχολικών κτιρίων και χώρου πρασίνου. Όμως η μελέτη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα κινηθήκαμε στην εργασία μας και προτείναμε την δημιουργία ενός πειραματικού σχολείου που θα περιλαμβάνει δημοτικό , γυμνάσιο και λύκειο. Πέρα από το σχολικό συγκρότημα που εγκαθίσταται στο κεντρικό εργοστάσιο, προτείνουμε την δημιουργία ποικίλλων εργαστηρίων, καλλιτεχνικών και μη, που θα απευθύνονται στην κοινότητα μετά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και όλα.. πρασίνου.]