Ανάδειξη του ποταμού μέσω της επανάχρησης των παλαιών Δημοτικών Σφαγείων στην Καρδίτσα - Ξύδη, Κωνσταντίνα
[Η Καρδίτσα είναι μια πόλη του κάμπου, επίπεδη, όπου δεν κυριαρχεί καμία φυσική διαμόρφωση. Περιφερειακά της πόλης ρέει ο ποταμός Καράμπαλης, ένας σημαντικός φυσικός πόρος, ο οποίος παραμένει ανεκμετάλλευτος, λόγω του υποβαθμισμένου φυσικού περιβάλλοντος και της έλλειψης προσβάσεων . Στον κόμβο των δύο σημαντικότερων οδικών αξόνων και του ποταμού χωροθετούνται τα παλιά Δημοτικά Σφαγεία και οι αποθήκες δερμάτων. Χωρίς εξέχοντα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, τα π. Σφαγεία είναι σημαντικά ιστορικά, ως ένα από τα λιγοστά δείγματα της αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα. Η επανάχρησή τους, προτείνεται ως μέσο προσέγγισης του ποταμού και ταυτόχρονα ως σήμανση της βασικής εισόδου της πόλης.]