Εργοστάσιο πρασίνου στον Άγιο Στέφανο - Πρίφτη, Σοφία
[Η διπλωματική αυτή αφορά στη διαμόρφωση ενός πάρκου στον χώρο ενός εγκαταλειμένου εργοστασίου στα όρια δασικής έκτασης στον Άγιο Στέφανο. Ο υπό μελέτη χώρος εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στο βορειοανατολικό όριο του μητροπολιτικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας και στη περιοχή επαφής του με τη δασική έκταση της Πεντέλης και τη λίμνη του Μαραθώνα. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο άκρο του αστικού μορφώματος της Αθήνας, σχετίζεται άμεσα με αυτό καθώς ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε και χειριζόμαστε τα όρια της πόλης είναι άμεσα συνυφασμένος με τις τακτικές και τους τρόπους επέμβασης που ακολουθούμε γενικότερα μέσα σε αυτήν. Λαμβάνοντας υπόψη την άναρχη και ανεξέλεγκτη εξάπλωση της μητρόπολης, την καταστροφή του περιαστικού πρασίνου αλλά και του φυσικού αναγλύφου μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία του ζητήματος. Ένας τρόπος για να ευαισθητοποιηθεί και να εκπαιδευτεί κάποιος για οτιδήποτε είναι να έρθει σε άμεση επαφή με αυτό, να το βιώσει, να το κάνει κτήμα του, και όχι μόνο να διαβάσει.. διαδικασίας.]