Αστικό πάρκο : ανάπλαση του χώρου του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό - Δεβετζή, Σιμόνη
[Η διπλωματική μας αφορά την δημιουργία ενός αστικού πάρκου στο χώρου που καλύπτει σήμερα το εργοστάσιο Ε.Α.Σ. (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), γνωστό με το όνομα ΠΥΡ.ΚΑΛ. Το εργοστάσιο βρίσκεται στο δήμο Υμηττού, στα σύνορα με το δήμο Δάφνης, καλύπτει 157 στρέμματα και βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε λειτουργία. Στόχος της εργασίας μετά την απομάκρυνση του εργοστασίου από τον δήμο είναι η διαμόρφωση του κενού αυτού χώρου σε πάρκο, το οποίο να συνδυάζει χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής, αθλητικά, και δημοτική αγορά, με μια έντονη έκταση πρασίνου, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας να αποτελεί βοτανικό κήπο. Παράλληλα, μεριμνήθηκε η διατήρηση σημαντικών στοιχείων μνήμης του εργοστασίου, καθώς επίσης και η συρραφή με τον αστικό ιστό.]