Τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Πλαστήρα - Αστρά, Μαρία
[Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής αποτέλεσε η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα μεσω ήπιων παρεμβάσεων στο ανάγλυφο της περιοχής. Η μελέτη χωρίζεται σε δύο μέρη Πρώτον, στο χωροταξικό όπου μέσα απο την ανάλυση των οικονομικών, κοινωνικών και φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής γίνεται η επιλογή της τοποθεσίας περέμβασης. Δεύτερον, στήν μελέτη της παρέμβασης μέσω ορισμένων στόχων και αξόνων επιλυσης. Η λύση στηρίχθηκε στα δεδμένα του υφιστάμενου φυσικού τοπίου και χαρακτήρα της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη ενός σωστά δομημένου οικοτουρισμού Η τελική πρόταση λαμβάνει υπ' οψιν την εναλαγή του τοπίου και της ακτογραμμής τις διάφορες εποχές και περιλαμβάνει εκτός απο τις υπαίθριες δραστηριότητες μόνο ένα κλείστό κέλυφος για την εξυπηρέτηση καφέ ή και σταθμού ποδηλάτων.]