Αγροτικό πάρκο στην Ιεράπετρα - Κτιστάκης, Κωνσταντίνος
[Το θέμα αναφέρεται στην προβολή της αγροτικής ταυτότητας της πόλης. Πρόκειται για ένα αγροτικό πάρκο στην περιοχή της Ιεράπετρας, στην Κρήτη και συγκεκριμένα ένα πρότυπο κέντρο αφιερωμένο στην καλλιέργεια υπό κάλυψη. Συμπεριλαμβάνει ένα κέντρο ενημέρωσης (σχετικό με τις νέες μεθόδους καλλιέργειας), πρότυπες θερμοκηπιακές μονάδες, υπαίθριες καλλιέργειες εκπαιδευτικού χαρακτήρα και μη, καθώς και εκθέσεις αγροτικών προϊόντων. Η επιλογή του θέματος προέκυψε από την έκταση και την ανάγκη επιστημονικής αναβάθμισης της θερμοκηπιακής καλλιέργειας, η οποία καθορίζει τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της περιοχής, ενώ παράλληλα διαμορφώνει το τοπίο. Οι θερμοκηπιακές μονάδες που περικυκλώνουν τον αστικό ιστό καθιστούν δυσδιάκριτα τα μεταξύ τους όρια. Στο όριο της πόλης τοποθετείται το πάρκο, ανάμεσα στην πόλη και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, καθιστώντας το άμεσα προσβάσιμο και από τις δύο περιοχές, ενεργοποιώντας ένα απαξιωμένο τμήμα της πόλης, τη λεγόμενη ναυμαχία. Ο ειδικότερος σκοπός της πρότασης αναφέρεται.. περιοχής.]