Νέα αστικά τοπία : το εθνικό κέντρο έγκαιρης παρέμβασης για κωφά παιδιά - Κιτρινιάρης, Αλέξανδρος
[Αρχικά διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία των Κωφών επηρεάστηκε και εξελίχθηκε μέσα από σημαντικές ιστορικές περιόδους, σε μια προσπάθεια ερμηνείας ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου πολιτισμού. Την σημαντικότερη τομή αποτέλεσε η ανάπτυξη της νοηματικής γλώσσας και η ίδρυση του πρώτου σχολείου Κωφών στα μέσα του 17ου αιώνα στο Παρίσι. Μέσα από την ανάλυση επιστημονικών δεδομένων και ποσοστιαίων μεταβολών επιχειρείται η ανάγνωση της ιδιαιτερότητας της κώφωσης. Η πολιτισμική ερμηνεία του ήχου αποτελεί έναν τρόπο κατανόησης του ιδιαίτερου τρόπου ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης και της επανερμηνείας αυτού σε άλλα πολυαισθητηριακά ερεθίσματα. Η πρόσφατη ανάπτυξη της γενετικής και των ιατρικών επιτευγμάτων έφερε ένα νέο κύμα αντιδράσεων στην αντιμετώπιση της κώφωσης.. σώμα.]