Μοναστήρια Τήνου - Αλβέρτη, Ευαγγελία
[Τα Μοναστήρια είναι ένας μικρός εγκαταλελειμμένος οικισμός που βρίσκεται κεντρικά στην Τήνο και απέχει από τη χώρα του νησιού περίπου 10χλμ. Ο λόγος της οριστικής εγκατάλειψης του χωριού από τους κατοίκους του το 1971 δεν είναι, μέχρι σήμερα, επιστημονικά τεκμηριωμένος, όμως το αναξιοποίητο αξιόλογο αρχιτεκτονικό δυναμικό του, ο αγροτικός χαρακτήρας του και η ευκολία πρόσβασης σε αυτό αποτέλεσαν το έναυσμα για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια «αναβίωσης» του οικισμού ως αγροτουριστικό συγκρότημα, χρήση που κρίθηκε συμβατή τόσο με την ιστορία του οικισμού όσο και με τις σύγχρονες τοπικές ανάγκες, με την παραδοχή ότι η τουριστική δραστηριότητα δεν ξεφεύγει από την ήπια κλίμακα και το οικονομικό όφελος διοχετεύεται και ενισχύει την τοπική κοινωνία. Έπειτα από την αναγνώριση, αποτύπωση και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του οικισμού, παρουσιάζεται η πρόταση που αφορά τόσο το σύνολο του οικισμού όσο και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος σε αυτόν. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τη διαρρύθμιση.. ματιάς.]