Φίξ : σημείο συνάντησης κινήσεων, πολιτισμού, μνήμης - Αργύρη, Ιρένα
[Μέσα από αυτή την εργασία επεμβαίνουμε σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, στο κενό οικόπεδο δίπλα στο πρώην εργοστάσιο ζυθοποιίας Φιξ, ανάμεσα στις λεωφόρους Συγγρού και Καλλιρόης, οργανώνοντας κινήσεις και χώρους με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας του σημείου, τόσο σε επίπεδο κυκλοφοριακό, όσο και σε πολιτισμικό. Οι έννοιες στις οποίες εστιάσαμε την προσοχή μας και αποτελούν αρχές του σχεδιασμού μας είναι οι εξής: Κατ' αρχάς η κομβικότητα που συνδυάζεται με την έννοια της πύλης. Επίσης η έννοια της ροϊκότητας και ο παράγοντας μνήμης. Τέλος, η έννοια του πολιτισμού που εκφράζει τις τελευταίες τάσεις της ευρύτερης περιοχής. Στόχος της επέμβασης ήταν οργάνωση αυτού του κόμβου, ώστε να εξυπηρετεί τη μετεπιβίβαση και να παρέχει τη δυνατότητα μιας εναλλακτικής διαδρομής πολιτισμικού χαρακτήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οργάνωση δύο διαδρομών σε 2 επίπεδα: ισόγεια η μετεπιβίβαση και πάνω ένας εκθεσιακός περίπατος. Η μορφή των χαράξεων επηρεάστηκε από τις υπάρχουσες στην περιοχή (δρόμοι, κίνηση πεζών, ποτάμι). Όσον αφορά το.. κόμβο.]