Περιβαλλοντικό κέντρο στο θαλάσσιο πάρκο Βορείων Σποράδων - Ψύρρα, Σοφία
[Ο τόπος και κυρίως η περιήγηση μου εκεί καθόρισαν την κεντρική ιδέα της λύσης. Το σταδιακό πέρασμα από την πανοραμική θέα, καθώς προσεγγίζει κανείς το οικόπεδο, στις εναλλασόμενες θεάσεις και οπτικές φυγές καθώς κινείσαι μέσα στο τοπίο. Επίσης η κίνηση και η έκφραση της δυναμικής της στροφής ήταν μια διαρκής αναζήτηση και αναφορά. Το κτίριο γεννιέται μέσα από αυτή την περιπατητική κίνηση, προσπαθεί να την αναδείξει και να την προκαλέσει. Βασικά συνθετικά εργαλεία, είναι ο αναλημματικός τοίχος σε αντίστιξη με μια ελαφριά ξύλινη κατασκευή που υπακούει σε έναν αυστηρό δομικό κανόνα (κάνναβος 2.40 m x 2.00 m). Το κτίριο εντάσσεται στο φυσικό τοπίο δανειζόμενο την μικροκλίμακά του.]