Ανενεργά κτίρια στην Ακαδημία Πλάτωνος : προτεινόμενες λύσεις - Κατσάμπη, Καρολίνα
[Αρχικός στόχος της διπλωματικής εργασίας αποτελεί ο εντοπισμός ανενεργών κτιρίων στην Ακαδημία Πλάτωνος, καθώς και η μετέπειτα πρόταση επανάχρησης αυτών, μέσω κοινωνικών χρήσεων, οι οποίες εκλείπουν από την περιοχή και κρίνονται ικανές να συμβάλουν σε μια μελλοντική αναζωογόνησή της. Η αρχική πολεοδομική ανάλυση αλλά και η μετέπειτα πρόταση εστιάζει στην ευρύτερη περιοχή γειτονιάς της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ενστερνιζόμενοι των ελλείψεων που θεωρούμε ότι χαρακτηρίζουν την περιοχή, λαμβάνονται υπόψιν οι απόψεις και η κρίση των κατοίκων. Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα αφορούν τη δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, τη στέγαση κοινωφελών λειτουργιών και την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών. Ταυτόχρονα αξιολογώντας το κτιριακό απόθεμα της περιοχής, επιλέγουμε δυο ανενεργά κτίρια-τοπόσημα. Η μορφολογία τους, η έκτασή τους, καθώς και η θέση τους στην ευρύτερη περιοχή αποτέλεσαν τα κύρια κριτήρια επιλογής τους. 1/ Κινηματογράφος Πλάτων Οι λόγοι μνήμης που αφορούν ιδιαίτερα την προηγούμενη χρήση του, σε συνδυασμό.. να μειώνονται.]