Ανάπλαση περιοχής σταθμού ΗΣΑΠ Κηφισιάς - Νάνος, Χαρίλαος
[Θέμα της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η Ανάπλαση της περιοχής του σταθμού ΗΣΑΠ Κηφισιάς. Αφορμή για την επιλογή του θέματος στάθηκε η προκήρυξη του ΗΣΑΠ για την ανάθεση μελέτης υπογειοποίησης του σημερινού τερματικού σταθμού Κηφισιάς, στα πλαίσια της επέκτασης της γραμμής 1 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, από την Κηφισιά μέχρι τον Άγιο Στέφανο. Η κοινωνική προέκταση του ζητήματος, ουσιαστικά συνθέτει και το αρχιτεκτονικό πρόβλημα υποδεικνύοντας τις παραμέτρους του. Κατά συνέπεια, η υπογειοποίηση του σταθμού και η επέκταση της γραμμής, μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του σταθμού της Κηφισιάς, για την άρση της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ της Άνω και Κάτω Κηφισιάς, για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργεί η υπέργεια παρουσία των γραμμών του ηλεκτρικού και του τερματικού σταθμού, και για την αύξηση της ελκυστικότητας των μέσων σταθερής τροχιάς με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η αντιμετώπιση και η προσπάθεια επίλυσης των παραπάνω θεμάτων.. ανάπτυξης.]