In dust real : η διαμονή σε βιομηχανική πραγματικότητα - Κοιλιάρη, Μυρτώ
[Το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, άρρηκτα συνδεμένο με το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης, χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη αξιοσημείωτου αριθμού πρώην βιομηχανικών κελυφών. Η παρούσα διπλωματική ασχολείται με την επανένταξη στον σύγχρονο αστικό ιστό της πόλης ενός τέτοιου κελύφους,των Μύλων Αγίου Γεωργίου, με στόχο την διατήρηση της λειτουργικής συνέχειας και μνήμης της περιοχής. Αρχικά γίνεται ανάλυση της ευρύτερης περιοχής και εκτιμάται η μελλοντική δυναμική της ως ζώνης τουρισμού και αναψυχής. Στο πλαίσιο αυτό μετατρέπουμε το κτιριακό συγκρότημα σε ξενοδοχειακή μόναδα και σχέδιαζουμε τον περιβάλλοντα χώρο ενοποιώντας τον με την γειτνιάζουσα πλατεία, δημιουργώντας έναν διευριμένο ελεύθερο αστικό χώρο με εκτόνωση στην μελλοντικά αξιοποιήσιμη ακτογραμμή (παλαίο λιμάνι). Η κεντρική ιδέα επέμβασης είναι να δημιουργηθούν ευδιάκριτα όρια ανάμεσα στους τρεις κτιριακούς όγκους που συντελούν ένα ενιαίο κτιριακό σύνολο, και έτσι το μεσαίο κτίριο του υδατόπυργου με ύψος 37 μ. επανασχεδιάζεται αποτελώντας πια την διαχωριστική.. πόλης.]