Κέντρο διημέρευσης και ξενώνας για άτομα με αυτισμό στο Πόρτο Ράφτη - Μακρόγλου - Πανουσάκη, Ελευθερία
[Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός χώρου περίθαλψης και φροντίδας ατόμων με αυτισμό. Στο χώρο αυτό θα μπορούν να παρακολουθούν πρωινά προγράμματα άτομα κάθε ηλικίας, ενώ 8 (ενήλικα) άτομα θα μπορούν να μείνουν οικότροφα. Οι βασικές αρχές σχεδιασμού προέκυψαν από την ανάλυση τόσο του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο τα άτομα με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον χώρο όσο και των ειδικών θεραπευτικών μεθόδων που ακολουθούνται. Έτσι χρησιμοποιώντας πρωταρχικά σχήματα, την επανάληψη μίας βασικής μονάδας και οργανώνοντάς τα ακολουθώντας έναν κάναβο δημιουργήσαμε ένα χώρο τον οποίο θα μπορούν τα άτομα αυτά να κατανοήσουν και να οικειοποιηθούν.]