Πόλεις μέσα στην πόλη ή η πολλαπλότητα της Αθήνας : 5 διαφορετικοί τρόποι κατοίκησης - Παπαδάκη, Ελένη
[Κάθε μέρα, κάθε στιγμή στην κοινωνική ζωή της πόλης γεννιούνται ή επιβεβαιώνονται θύλακες. Η σημερινή πραγματικότητα των αστικών θυλάκων δίνει τόπο σε έντονες κοινωνικές διακρίσεις αναδεικνύοντας την κατοίκηση ως κατεξοχήν πεδίο αναπαραγωγής των διακρίσεων αυτών. Θεωρώντας την πόλη ως ένα δίκτυο πρακτικών κατοίκησης, αναζητούμε αυτές τις πρακτικές σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών, τις εντοπίζουμε και αναλύουμε πέντε από αυτές, με σκοπό να επισημάνουμε πως ο διαφορετικός τρόπος κατοίκησης μπορεί να μεταφραστεί σε χώρο. Πως ο χώρος εκφράζει τον κάτοικο, αλλά και ο κάτοικος το χώρο. Αν το σώμα των κτιρίων μιας πόλης οπτικοποιεί τις αξίες και τους κανόνες μιας κοινωνίας, τι μπορούμε να μάθουμε για την κοινωνία αυτή παρατηρώντας το δομημένο της περιβάλλον; Αν η σχέση με την ετερότητα είναι κοινωνικά κρίσιμη, τι μπορεί να μας μάθει για τούτη τη σχέση η παρατήρηση του χώρου;]