Τα Τουρκοβούνια ως πράσινο αιολικό τοπίο - Δεμερτζής, Ανδρέας
[«Η πόλη επεκτείνεται και αφανίζει την μορφολογία και την πλαστικότητα του Αττικού ανάγλυφου». Πρόθεσή μας είναι να γίνει το αντίστροφο. Επιθυμούμε ο χώρος των Τουρκοβουνίων να ανανεωθεί με οικονομικό τρόπο και να αποτελέσει έναν ενεργό πνεύμονα πρασίνου που θα ενωθεί με τους υπόλοιπους ελεύθερους μεγάλους χώρους της Αθήνας. Η μετάλλαξη του τοπίου που προκλήθηκε από την ανθρώπινη δραστηριότητα καθιστά το τοπίο δυσανάγνωστο? αν και επιβλητικό. Η σωστή οργάνωση και τοποθέτηση διαδρομών σε συνεργασία με την προσεκτικά επιλεγμένη φύτευση θα αναδείξουν μια αρμονική σχέση ανάμεσα στο βιαίως κατεργασμένο περιβάλλον και θα καταστήσει τον χώρο ικανό να φέρει ποικίλες δραστηριότητες. Ο χώρος συνθέτει ένα πλήθος ανεμικών κατευθύνσεων και εντάσεων. Μέρος του προτείνεται για την διεξαγωγή, την έκθεση και την διοργάνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού με γλυπτά που έχουν ως κινητήριο μοχλό τον άνεμο.]