Κείμενο / υπερκείμενο / βιβλιοθήκη - Παπάζογλου, Γεώργιος
[Τον 21ο αιώνα, πώς φαντάζονται οι άνθρωποι τον παράδεισό τους; Αν πράγματι μοιάζει με κάποια βιβλιοθήκη, σίγουρα δεν είναι ένα κτήριο γεμάτο ράφια και σκονισμένα βιβλία. Καθώς η τεχνολογία σαρώνει τον παγκόσμιο πολιτισμό, τι συμβαίνει με τη βιβλιοθήκη, τον κατεξοχήν χώρο διάχυσης της γνώσης; Η σύγχρονη βιβλιοθήκη αποκτά συνεχώς νέες διαστάσεις και από κτήριο - αποθήκη μετεξελίσσεται σε παλλόμενο, κοινωνικό χώρο αφιερωμένο εξίσου στη γνώση και την αλληλεπίδραση. Μπορούμε να ισχυριστούμε πλέον την ταυτόχρονη στέγαση φυσικού και δικτυακού χώρου, κοινωνικής ζωής και συνδιαλλαγής. Ως εκ τούτου κυρίαρχο ρόλο στην αναζήτηση μιας σύγχρονης ερμηνείας της βιβλιοθήκης, καταλαμβάνει η ερμηνεία των νέων μέσων, των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Η Νέα Κεντρική Βιβλιοθήκη του Seattle των ΟΜΑ, γίνεται αντιληπτή ως το πλέον πρόσφατο και ολοκληρωμένο παράδειγμα κτηρίου βιβλιοθήκης που επιδιώκει να αφουγκραστεί και να αποδώσει χωρικά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις κοινωνικές μεταβολές. Σε μια εποχή, όπου η πληροφορία είναι προσβάσιμη από οπουδήποτε οι, OMA φιλοδοξούν..].