Από την Gotham city στην Athens city : η Αθήνα μέσα από τα κόμιξ της - Τριανταφυλλίδης, Θεόκλητος
[Οι πρωτοπόροι αρχιτέκτονες της δεκαετίας 60-70 οραματίζονται και προτείνουν μέσα από τα project τους, τα μανιφέστα κτλ , έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο ζωής, μια άλλη αντίληψη για την πόλη, το κτισμένο, την κατοικία, μια διαφορετική κοσμοθεωρία. Αναδύονται και κυριαρχούν έννοιες οπως ευελιξία, δυναμική πόλη, ελευθερία επιλογής, ελευθερία μετακίνησης, κατάργηση τοπικών- χωρικών περιορισμών. Ο κόσμος που οραματίζονται αυτά τα αρχ/κα κινήματα είναι -όπως συχνά επισημαίνουν- ένας πιο ελεύθερος και ευτυχισμένος κόσμος. Βρισκόμαστε άλλωστε σε μια χρονική περίοδο που στηρίζει μια τέτοια αισιοδοξία για το μέλλον. Στη διάλεξη μας θα εστιάσουμε σ'αυτό το όνειρο των ουτοπιστών εκείνης της δεκαετίας και συγκεκριμένα των βρετανών Archigram, των ιαπώνων Μεταβολιστών, των ιταλών Superstudio. Θα εστιάσουμε δηλαδή στον τρόπο ζωής, στο Lifestyle που πρότειναν και προωθούσαν μέσα από τις δουλειές τους οι ομάδες αυτές. Με άλλα λόγια, πώς φαντάζονται οι συγκεκριμένοι αρχιτέκτονες την ζωή των ανθρώπων και την λειτουργία της κοινωνίας στο μέλλον; Με ποιον τρόπο στηρίζουν την άποψή τους..].