Περπατώντας στους δρόμους της Αμοργού - Γαρυφαλλίδου, Ευαγγελία
[Αντικείμενο της παρούσας μελέτης αποτελεί η διερεύνηση του δημόσιου χώρου, και ειδικότερα των δρόμων, ως ''ζωντανών κενών'' μέσα στον οικισμό. Εργαλείο στην έρευνα αυτή αποτελεί ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας της Αμοργού, ο οποίος, όπως και όλοι οι κυκλαδίτικοι οικισμοί, χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα. Για τη διερεύνηση του δημόσιου χώρου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανόηση της συνολικής εικόνας του οικισμού, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. Μελετώντας τη φυσιογνωμία του τόπου, επισημαίνονται και αξιολογούνται στοιχεία όπως η διάρθρωση των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, η οργάνωση των κτιριακών όγκων, το πλέγμα των διαδρομών και το είδος και η θέση των μεμονωμένων κτισμάτων στο εσωτερικό του οικισμού. Η ανάλυση στηρίζεται σε ιστορικό βιβλιογραφικό υλικό και σε νεότερες μελέτες, σε παλαιότερες και πρόσφατες χαρτογραφήσεις, φωτογραφίες και άλλα βοηθητικά στοιχεία. Κυρίως στηρίζεται στην επιτόπου εργασία, τη γνωριμία, καταγραφή και αναγνώριση του τόπου μελέτης. Εστιάζοντας σε χαρακτηριστικά τμήματα δρόμων, τα οποία..].