Επιστήμη και τεχνολογία τσιμέντου - Τσίμας, Σταμάτης (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Ε.Μ.Π., 2010)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ που ακολουθούν την κατεύθυνση των Ανόργανων Βιομηχανιών. Σε πιο συνεπτυγμένη μορφή διδάσκεται στους φοιτητές του 9ου εξαμήνου Χημικών Μηχανικών στο μάθημα επιλογής "Ανόργανες Βιομηχανίες".Αποτελεί βασική βιβλιογραφική πηγή για τους φοιτητές του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΜΠ "Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών" που επιλέγουν το μάθημα "Τεχνολογία Δομικών Υλικών". Τα περισσότερα κεφάλαια του βιβλίου είναι χρήσιμα επίσης όχι μόνο για τους φοιτητές τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών και άλλων σχετικών ειδικοτήτων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αλλά και σε διδάσκοντες, ερευνητές και μηχανικούς, που ασχολούνται με την Επιστήμη και την Τεχνολογία του Τσιμέντου και δραστηριοποιούνται στον τομέα των δομικών υλικών και των δομικών έργων.Τα δεκατέσσερα κεφάλαια επικεντρώνονται στο τσιμέντο και η ύλη παρατίθεται με τέτοιο τρόπο ώστε να ισορροπεί μεταξύ των επιστημονικών δεδομένων αλλά και των τεχνολογικών εξελίξεων που διέπουν την παραγωγή του