Ιαματικός τουρισμός : οι περιπτώσεις του Καϊάφα, της Αιδηψού και του Λουτρακίου Αριδαίας - Μυλωνοπούλου, Πολυξένη
[Η ανάπτυξη σύγχρονων ιαματικών κέντρων άρχισε να γίνεται επίκαιρο θέμα μόλις τα τελευταία χρόνια, καθώς αναγνωρίζεται πλέον η αναγκαιότητα για την παροχή ενός ιαματικού προϊόντος, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες νέων τμημάτων της αγοράς και θα συμβάλλει στη συνολική ανταγωνιστικότητα της τουριστικής οικονομίας. Οι Θερμομεταλλικές και ιαματικές πηγές αποτελούν έναν φυσικό πόρο που απαντάται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, και κυρίως στην περιφέρεια, σε περιοχές με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και κλίμα. Οι περιοχές αυτές έχουν τις δυνατότητες ώστε, με την αξιοποίηση τους, να εξελιχθούν σε κέντρα υποδοχής λουόμενων όλων των ηλικιών για θεραπεία, πρόληψη, αναζωογόνηση και αναψυχή, κατά το πρότυπο των μεγάλων Ευρωπαϊκών Κέντρων Τουρισμού Υγείας. Ωστόσο, ο κλάδος του Ιαματικού Τουρισμού έχει ελάχιστα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, γεγονός που προσδίδει την ανάγκη μελέτης του κλάδου. Τα κέντρα Λουτροθεραπείας που θα μελετηθούν επιλέχθηκαν γιατί βρίσκονται στην περιφέρεια της Ελλάδας και αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα Ιαματικού τουρισμού..].