Από τον ρόλο των χώρων στο χώρο των ρόλων : δημόσιος χώρος και θέατρο - Τζιμόπουλος, Ευάγγελος
[Το θέμα που πραγματεύεται η διάλεξη είναι τα όρια του σκηνικού και του δημόσιου χώρου. Θα επιχειρήσουμε να εξετάσουμε το σκηνικό και το δημόσιο χώρο υπό το πρίσμα των ρόλων που τους απαρτίζουν και τους διαμορφώνουν ως κοινωνικούς χώρους. Θα υποστηρίξουμε ότι η θεατρικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών ρόλων. Έπειτα θα εξετάσουμε αν και κατά πόσο η διπλή φύση των ρόλων υπάρχει και αν κατ΄ επέκταση μετουσιώνεται και μεταφέρεται σαν διπλή φύση των χώρων. Την ανάλυση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε για να επαναπροσδιορίσουμε την ορθότητα της άποψης περί κατηγοριοποίησης των χώρων που εκλαμβάνει το σκηνικό και το δημόσιο χώρο σαν κάτι διαφορετικό.]