Graffiti - Κουδούνης, Κωνσταντίνος
[Η παρούσα μελέτη θέτει μια σειρά από ερωτήματα, με πρώτο και κυρίαρχο: τι είναι το graffiti και κατά πόσο μπορεί να οριστεί. Τι συγκροτεί μια υποκουλτούρα και τι είδους υποκουλτούρα είναι αυτή του graffiti; Πού απευθύνεται; Ποια είναι τα υποκείμενα αυτής της δραστηριότητας; Ποια τα χαρακτηριστικά αυτής της δραστηριότητας και ποιοι οι κανόνες της παγκόσμιας επέκτασης και συγκρότησής της; Γιατί νεαρά άτομα οπλίζονται με θάρρος και σπρέι και εφορμούν στο δημόσιο; Τι έχει το δημόσιο που δεν έχει το ιδιωτικό; Ενδεικτικά, θα μπορούσε κανείς να αναζητήσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα προσανατολίζοντας την σκέψη του στην τοπικότητα του grafftiti αφού κυρίως εντοπίζεται σε μικροκλίμακα (γειτονιά, δρόμος, πάρκο), παράλληλα όμως είναι και ένα παγκόσμιο αστικό φαινόμενο. Απευθύνεται στην αρχιτεκτονική της σύγχρονης πόλης, όχι αντιπαραβάλλοντας κάποιο άλλο αντικείμενο, αλλά με μία δυναμική παρουσία πάνω της. Εγινε γνωστο απο τα κακόφημα προάστια της Νέας Υόρκης και πλέον έχει κατακλύσει το σύνολο των μεγαλουπόλεων του πλανήτη. Μοιάζει με παιδική ασχολία, αλλά για πολλούς συμμετέχοντες..].