Books, parking : μια πρόταση για νέα χρήση στο λόφο του Στρέφη - Σιάρκου, Θωμαΐς
[Η διπλωματική αυτή ερευνά την εισαγωγή μιας νέας χρήσης στο λόφο του Στρέφη, στο κέντρο της Αθήνας. Επιχειρεί να προτείνει μια παρέμβαση σε ολόκληρη την περιοχή του λόφου. Ο τελικός σκοπός είναι να θεραπεύσει το τοπίο, τις κοινωνικές και αστικές πληγές του λόφου. Η καταγραφή και η ανάλυση της αστικής, κοινωνικής, και ιστορικής εικόνας της περιοχής, που ακολουθείται από τη σύγκριση των εναλλακτικών σεναρίων των χρήσεων καταλήγει στο να προτείνει την προσθήκη ενός κέντρου για την προώθηση της ανάγνωσης. Ο όγκος που προστίθεται προσαρμόζεται στο τοπίο με τρόπο που να μην διαταράσσει την υπάρχουσα μορφολογία του τόπου. Το κτίριο δημιουργεί έτσι ενα διευρυμένο πλάτωμα, που ορίζεται από την οροφή του κτιρίου - μια υπερυψωμένη πλατφόρμα, ένα μονοπάτι σκαλισμένο γύρω από το λόφο που κατευθύνει στην καρδιά του. Η διαδρομή, εμπλουτισμένη με χρήσεις συμβατές με τη χρήση του κτιρίου, όπως η εξωτερική ανοιχτή βιβλιοθήκη, υπαίθρια καθιστικά, εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν την ανάγνωση των βιβλίων σε εξωτερικό χώρο, εξασφαλίσει μια.. 24ωρο.]