Δίκτυο παρεμβάσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος : πρόταση για το μουσείο της πόλης των Αθηνών - Σταθοπούλου, Αφροδίτη
[Περιοχή μελέτης είναι η Ακαδημία Πλάτωνος. Επιδιώκεται η συνένωση της περιοχής κατοικίας με το ιστορικό κέντρο μέσω της πεζοδρόμησης του άξονα της οδού Μοναστηρίου, πάνω στο χνάρι του Δημοσίου Σήματος. Η μελέτη επικεντρώνεται στο όριο της γειτονίας με το αρχαιολογικό πάρκο, στην προσπάθεια απόσβεσης των βραχυπρόθεσμων επιπτώσεων της αναπτυξιακής διαδικασίας. Χωροθετείται ένα δίκτυο παρεμβάσεων διαφορετικής κλίμακας. Αφαιρείται το αυστηρό περίγραμμα του αρχαιολογικού πάρκου και μέσω της αναδίπλωσης της γης, διαμορφώνεται ένα μαλακότερο όριο πάρκου γειτονίας. Εξετάζονται τα θέματα της συλλογικής κατοικίας, της έρευνας-εκπαίδευσης-τεκμηρίωσης και του πολιτισμού. Ως κατάληξη της πορείας προς το πάρκο τοποθετείται το Μουσείο της Πολης των Αθηνών. Στόχος είναι η αναδιατύπωση του υπαρκτού σχεδίου χωροθέτησης του τελευταίου στο χώρο του σημερινού πάρκου προς μια καλύτερη ενσωμάτωση της υπερτοπικής του χρήσης. Το κτήριο αναπτύσσεται ως γραμμή, υπόσκαφα, έχοντας σημειακές ισόγειες εξάρσεις που λειτουργούν ως υπέργεια.. λειτουργικά.]