Δίκτυο παρεμβάσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος : κέντρο εκπαίδευσης έρευνας και τεκμηρίωσης - Χόντος, Χρήστος
[Περιοχή μελέτης είναι η Ακαδημία Πλάτωνος. Επιδιώκεται η συνένωση της περιοχής κατοικίας με το ιστορικό κέντρο μέσω της πεζοδρόμησης του άξονα της οδού Μοναστηρίου, πάνω στο χνάρι του Δημοσίου Σήματος. Η μελέτη επικεντρώνεται στο όριο της γειτονίας με το αρχαιολογικό πάρκο, στην προσπάθεια απόσβεσης των βραχυπρόθεσμων επιπτώσεων της αναπτυξιακής διαδικασίας. Χωροθετείται ένα δίκτυο παρεμβάσεων διαφορετικής κλίμακας. Εξετάζονται τα θέματα της συλλογικής κατοικίας, της έρευνας-εκπαίδευσης-τεκμηρίωσης και του πολιτισμού. Αφαιρείται το αυστηρό περίγραμμα του αρχαιολογικού πάρκου και, μέσω της αναδίπλωσης της γης, διαμορφώνεται ένα μαλακότερο όριο πάρκου γειτονίας. Στη συμβολή των πεζοδρόμων Τριπόλεως-Μοναστηρίου, προτείνεται ερευνητικό κέντρο για την πόλη της Αθήνας. Μειώνεται η έκταση του προβλεπόμενου αρχαιολογικού μουσείου, ενώ λειτουργικό τμήμα του αποσπάται και διασπείρεται στον αστικό ιστό. Σχηματίζεται ένα δίκτυο, ένα ζωντανό μουσείο πόλης μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας που χαρακτηρίζεται από την έρευνα.. πόλης.]