Φοιτητική εστία στο λόφο Σικελίας - Θεοχάρης, Παναγιώτης
[Ο λόφος Σικελίας είναι μια γειτονιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς αποτέλεσε για περίπου μισό αιώνα σημείο λατόμευσης. Η πόλη κατά την εξάπλωσή της, εντάχθηκε στο αρνητικό του λόφου και σήμερα είναι έντονα αισθητή η συνύπαρξη του αστικού και του- εναπομείναντος -φυσικού τοπίου. Σε αυτή τη γειτονιά, επί της οδού Πάντου και πολύ κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βρίσκονται δυο κενά οικοδομικά τετράγωνα συνολικής έκτασης 4 στρεμμάτων περίπου και σύμφωνα με μελέτη ανάπλασης της περιοχής, προβλέπεται η χάραξη πεζοδρόμου μεταξύ των δυο τετραγώνων. Στο χώρο αυτό, προτείνεται η ένταξη μιας φοιτητικής εστίας προκειμένου να στεγαστούν οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Βασικές επιλογές σχεδίασης ήταν: 1. Η χρήση χαράξεων που να ανταποκρίνονται στον αστικό ιστό, 2. Η εκ νέου χάραξη του πεζοδρόμου με στόχο τη σύνδεση του πανεπιστημίου με την εστία και το φυσικό τοπίο του λόφου 3. Το κατέβασμα του πρασίνου από το λόφο και η διάχυση του στον υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος. Το συγκρότημα οργανώνεται σε δυο ενότητες κάτοψης Γ, μια ενότητα.. οικοπέδου.]