Αστική ένταξη και επανάχρηση της βιομηχανίας Λαδόπουλου στην Πάτρα - Λάζαρη, Καλλιόπη - Δανάη
[Στόχος της διπλωματικής είναι η αστική ένταξη και επανάχρηση της χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου, με τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου, με υπερτοπική εμβέλεια, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου που σχετίζεται με το σημαντικό βιομηχανικό παρελθόν της πόλης της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας. Προτείνεται επίσης η δημιουργία ενός γραμμικού πάρκου στη θέση του γραμμικού κενού, που θα προκύψει από τη μελλοντική μετατόπιση της σιδηροδρομικής γραμμής, το οποίο και θα υλοποιεί μια άμεση ποιοτική σύνδεση του κέντρου με το Λαδόπουλο, αλλά και των γειτονιών μεταξύ τους. Το πολιτιστικό κέντρο περιλαμβάνει μουσεία βιομηχανικής ιστορίας, χώρους περιοδικών εκθέσεων, βιβλιοθήκη, καλλιτεχνικά εργαστήρια. Η επέμβαση, εξαιτίας της μεγάλης κλίμακας του κτιριακού συγκροτήματος και της πυκνής του δόμησης, έγινε αρχικά με εργαλεία αστικού σχεδιασμού. Σχεδιάστηκαν δηλαδή εσωτερικοί «δρόμοι», «πλατείες» (περίκλειστος κήπος, εσωτερικό αίθριο), «πεζόδρομοι» (διευρυμένο foyer). Δημιουργήθηκε μια.. διαμπερής.]