Πρόταση ανάπλασης στο ρέμα Πικροδάφνης - Παπαμιχαήλ, Νίκος
[Το ρέμα της Πικροδάφνης πηγάζει από της παρυφές του Υμηττού εκτείνεται σε μήκος 9.31km. Για 6km παραμένει στη φυσική του μορφή και διαπερνά τους Δήμους Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου. Η εργασία περιλαμβάνει ανάλυση της περιοχής του ρέματος, τόσο σε πολεοδομική, όσο και σε ανθρώπινη κλίμακα, καθώς και προτάσεις για την οργάνωση του ρέματος όσον αφορά στις προσβάσεις, τη φύτευση και τους χώρους στάσης. Προτείνεται ένα δίκτυο πεζοδρόμων το οποίο λειτουργεί σαν φίλτρο μεταξύ πόλης-ρέματος, και μελετώνται σε κλίμακα 1:200 τρεις περιπτώσεις πλατειών παράπλευρα της κοίτης. Στόχος είναι η προστασία του ρέματος και η ένταξη του στον πολεοδομικό ιστό, ώστε να αποτελέσει ένα ζωντανό χώρο που μπορούν να οικειοποιούνται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, αλλά και ένα συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις συνοικίες που το ρέμα συνδέει.]