Ανάκτηση υπολειμματικού χώρου στα όρια της πόλης : τα λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού - Μυροφορίδου, Βαρβάρα - Χριστίνα
[Το θέμα της διπλωματικής αφόρα την ανάκτηση ενός υπολειπόμενου χώρου στα όρια της πόλης, ο οποίος αποσπά τη συνέχεια της. Πρόκειται για τα πρώην λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού, ένας χώρος που προέκυψε από μια πρώην βιομηχανική χρήση, μια περιοχή που ισορροπεί στο μεταίχμιο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Ο χώρος των πρώην λατομείων εκλαμβάνεται ως κάτι "επιβαρυντικό" και "αρνητικό" στη δομή της πόλης. Είναι μια περιοχή που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, διασπάει τη συνοχή της και υπολείπεται. Πρόκειται για μια παρακαταθήκη μνήμης, ένα αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης. Η διπλωματική αυτή προτείνει την ενεργοποίηση αυτού του υπολειμματικού χώρου μέσω της δημιουργίας ενός υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, που θα αποτελέσει τη συνεκτική ύλη της πόλης. Η παρέμβαση μας έχει ως στόχο να συγκροτήσει ένα καινούργιο σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη να προωθήσει μια νέα αντίληψη για το σχεδιασμό της και να επηρεάσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της. Σχεδιάζουμε τις δυνατότητες ενός νέου τοπίου που.. ανθρώπων.]