Εκπαίδευση για την παραγωγή : σχολή μηχανικών βιομηχανικού σχεδιασμού στην Ιερά Οδό - Λαγοπάτη, Σοφία
[Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής είναι η ανάλυση και η κατανόηση του πλαισίου εκπαίδευσης των βιομηχανικών σχεδιαστών και ο σχεδιασμός μιας σχολής που θα ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές και δημιουργικές τους ανάγκες. Η τοποθέτηση αυτής της λειτουργίας επιλέγεται να είναι στην Ιερά Οδό κοντά στο μετρό του Ελαιώνα και να συνδυάζεται με τους χώρους πρασίνου που έχουν χωροθετηθεί εκεί. Το συγκρότημα δομείται από δύο γραμμικά κτήρια που ολισθαίνουν στα όρια του οικοπέδου και το μεν κτήριο πάνω στην Ιερά Οδό, εδράζεται στο έδαφος δημιουργώντας ένα σαφές όριο, εμφανίζοντας όμως έντονα το βασικό στοιχείο ταυτότητας της σχολής, τα εργαστήρια. Το δε κτήριο πίσω συγκεντρώνει τα θεωρητικά μαθήματα και τα γραφεία και σηκώνεται από το έδαφος αφήνοντας το βλέμμα αλλά και την κίνηση από το πάρκο να περάσουν στο εσωτερικό. Στο χώρο μεταξύ των δύο κτηρίων το έδαφος πάλλεται δημιουργώντας την είσοδο, το μεγάλο αμφιθέατρο, τη βιβλιοθήκη, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο καθώς και τον υπαίθριο χώρο αναφοράς της σχολής, στον οποίο έχουν θέα οι χώροι.. κυλικείο.]