Χωροταξική μελέτη δήμου Μαραθώνα : επεμβάσεις, προτάσεις - Μάτσικας, Ηλίας
[Με αφορμή τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα το 460 π.Χ., εξετάζεται η συγκεκριμένη περιοχή ως Δήμος ιδιαίτερης ιστορικής, πολιτιστικής αλλά και φυσικής σημασίας. Στόχος της εργασίας είναι η επιλογή μεθόδων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των αναπτυξιακών πόρων της περιοχής, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόλοι του Μαραθώνα, μέσω των βασικών αρχών _ της διατήρησης της κληρονομιάς, _ της προστασίας του περιβάλλοντος και _ της οικονομικής ανάπτυξης στηριζόμενη στη σωστή διαχείριση των πόρων. Για το σκοπό αυτό μελετάται η φυσιογνωμία του Δήμου Μαραθώνα και προτείνονται τουριστικές προτάσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα, οι οποίες θα συμβάλουν στην προστασία και σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος και των ιστορικών πόρων της περιοχής.]