Τεχνολογικό πολιτιστικό πάρκο στα Τρίκαλα : επανάχρηση εργοταξίου αποξήρανσης της Henry Boot - Μαλλίρη, Διονυσία
[Το συγκρότημα της ΚΟΜΔΕ στα Τρίκαλα λειτούργησε ως κεντρικό εργοτάξιο της αγγλικής εταιρείας Henry Boot and Sons Limited, η οποία ανέλαβε, την περίοδο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα έργα αποξήρανσης της Θεσσαλίας. Ολοκληρώθηκε το 1936, περιλαμβάνει έντεκα κτιριακές μονάδες και είχε μηχανικές εγκαταστάσεις όπου κατασκεύαζαν όλα τα βοηθητικά εργαλεία για την εκτέλεση των αποστραγγιστικών έργων και επισκευάζονταν όλες οι βλάβες των μηχανημάτων. Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου στο χώρο του παλιού συγκροτήματος της Henry Boot. Η κεντρική ιδέα της οργάνωσης της γενικής διαμόρφωσης του οικοπέδου ακολουθεί έναν κάναβο ευθύγραμμων χαράξεων που επέβαλε η μορφή και χωροθέτηση των υφιστάμενων κτιρίων. Δημιουργήθηκαν διαδρομές διαφορετικών ποιοτήτων, με την χρήση ποικίλων υλικών, ενώ η υπαίθριος πυκνή βλάστηση και το στοιχείο του νερού ενισχύουν την αίσθηση αυτή. Οι χρήσεις του συγκροτήματος οργανώνονται σε δύο ζώνες, την πολιτιστική και την τεχνολογική, με βάση τις οποίες πραγματοποιήθηκε και η χωροθέτησή τους.. πόλη.]