Βόλος : αποδίδοντας το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη - Αδάμου, Ζάμπια
[Η Διπλωματική μου εργασία πραγματεύεται την ανάπλαση ενός θαλάσσιου μετώπου, αυτού του Βόλου, και συνιστά μια προσπάθεια απόδοσης αυτού στην πόλη. Εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται τις τελευταίες δεκαετίες για τα θαλάσσια μέτωπα, καθώς αποτελούν τις πιο προνομιούχες περιοχές των παραθαλάσσιων πόλεων η εκμετάλλευση των οποίων μπορεί να αποφέρει στις πόλεις πολλαπλά ωφέλη. Η πρότασή μου περιλαμβάνει τρεις ενότητες (φυσικό τοπίο, αστική πλατεία, πολλαπλός χώρος παιχνιδιών) που διαπερνώνται από μια πράσινη πορεία. Κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής (βόρειο τμήμα της περιοχής ανάπλασης) χωροθετώ μια υπαίθρια έκθεση ιστορίας του τρένου, χώρους πολιτισμού και μια υπαίθρια έκθεση-αγορά. Ακόμη προτείνεται μια μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών.]