Student housing up to 35 : 5 προτάσεις φοιτητικής συλλογικής κατοικίας - Λαζαρίδη, Μαρίνα
[Το upto35 ήταν ένας διεθνής διαγωνισμός φοιτητικής εστίας για ένα σύνολο 8 οικοπέδων στην περιοχή Κεραμεικός-Μεταξουργείο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε έναν προβληματισμό σε σχέση με τις ανάγκες ενός τέτοιου προγράμματος και της μετάφρασής τους σε χώρο. Το γενικό ερώτημα είναι πώς οικειοποιούμαστε ένα προσωρινό χώρο, και αφορά τους συγκεκριμένους χρήστες υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, δηλαδή τους νέους που συγκατοικούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα . Από τους διαγωνιζόμενους ζητείται η επανεξέταση προτύπων ομαδικής κατοίκησης ώστε να θέσουν καινούργια όρια ανάμεσα στις ιδιωτικούς και τους κοινόχρηστους χώρους της κατοικίας και ανάμεσα στο κτίριο και τον δημόσιο χώρο του δρόμου, μαζί με μια πολεοδομική στρατηγική ένταξης των κτιρίων στη γειτονιά. Στόχος της διάλεξης είναι, αναλύοντας τις πέντε προτάσεις των φιναλίστ, να εξετάσει την σχέση του προγράμματος με τον χώρο , όσο αναφορά στο ίδιο το κτίριο, καθώς και στην συνομιλία του κτιρίου με την πόλη.]