Ξενώνες φιλοξενίας SOS-ΕΛΙΖΑ και κέντρο στήριξης οικογένειας στον Άλιμο - Καζάκου, Θεοδώρα
[Το θέμα αυτής της διπλωματικής είναι η συνέχιση-ολοκλήρωση ενός νέου μοντέλου των χωριών SOS για την φροντίδα των παιδιών εκείνων που, για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους. Σύμφωνα με το ήδη υπάρχον μοντέλο, τα παιδιά περνούν από ένα ενδιάμεσο στάδιο, μετά την απομάκρυνση τους από την οικογένειά τους και πριν βρεθεί μια μόνιμη λύση για τη φροντίδα τους. Η φιλοξενία δεν ξεπερνά τα δυο χρόνια και πρώτος στόχος είναι η επανένωση του παιδιού με την οικογένεια Μέχρι στιγμής λειτουργούν ξενώνες με παιδιά ηλικίας ως 5 ετών. Εμείς προτείνουμε ένα μοντέλο που θα καλύπτει όλες τις ηλικίες παιδιών, και θα αποτελείται από 3 ξενώνες (για τις 3 φάσεις ανάπτυξης του παιδιού-προσχολική-παιδική-εφηβική)και ένα κέντρο στήριξης οικογένειας που θα εξυπηρετεί τους ξενώνες και της οικογένειες της περιοχής. Η επεξεργασία του θέματος μας έγινε σε 3 επίπεδα: -στο επίπεδο της πόλης: Το προτεινόμενο μοντέλο χωρίζεται σε 4 διαφορετικά οικόπεδα, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, για καλύτερη ένταξη στον ιστό της πόλης, ανεξάρτητη.. οικοπέδου.]