Μετακινούμενη μονάδα ιατρικής βοήθειας στην Αφρική - Νανά, Μαριάννα
[Με αυτη τη διπλωματικη εργασια προσπαθησα να προτεινω μια λύση για την κάλυψη σημαντικων ιατρικών αναγκών στις αραιοκατοικημενες σαβανες και ζούγκλες της κεντρικής Αφρικής. Ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής των ανθρώπων, με τις κατοικίες τους διάσπαρτες ανάμεσα στις φυτείες, και παράλληλα η έλλειψη υποδομών και συγκοινωνιακών δικτύων με οδήγησε στη δημιουργία αυτής της μικρής μεταφερόμενης μονάδας ιατρικής βοήθειας. Σε συνεργασία με μια ομάδα ιατρών, με εμπειρία στην παροχή ιατρικής βοήθειας στην Αφρική, καθορίστηκαν οι βασικές ανάγκες που αφορούν τον εξοπλισμό και τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, καθώς επίσης και οι ασθένειες οι οποίες θα ηταν δυνατό να αντιμετωπίζονται εκει. Η μονάδα αυτή εχει διαστάσεις 1.60 x 0.60 και υψος 1.35m στην διπλωμένη μορφή μεταφοράς, ενώ στην ανοιχτή μορφή της, οι διαστασεις της ειναι: 1.60 x 2.35 με μέγιστο ύψος 2.10. Επίσης, η επιλογή των συγκεκριμένων υλικών για την κατασκευη αυτη έγινε βασει της ελαφρύτητας και της ανθεκτικότητάς τους. Για το σκελετο χρησιμοποιειται αλουμίνιο, με επικαλυψεις απο etalbond, για τα.. βάρκα.]