Επαναπροσδιορισμός του δημόσιου χώρου μέσω χορευτικών εκφράσεων - Ποζιού, Αλεξάνδρα
[Η παρούσα εργασία, διαπραγματεύεται τη σχέση χορού και δημόσιου ή κοινόχρηστου χώρου. Αρχικά, αναλύει τις δυο έννοιες με αναφορές σε είδη και μορφές χορού, καθώς και σε ανοικτούς ή κλειστούς δημόσιους-κοινόχρηστους χώρους. Στη συνέχεια, εστιάζει στη χορευτική έκφραση μέσα στο δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο και στο πως αυτή συντελεί στον επαναπροσδιορισμό του, ορίζοντας τρεις επιμέρους κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία, αναφέρεται σε επαγγελματικές παραστάσεις που γίνονται στο δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο. Παραστάσεις που δημιουργούνται για να υπάρξουν σε καθορισμένο τόπο (site specific performances), και που αντλώντας στοιχεία του κτιρίου ή του εξωτερικού χώρου, θέτουν τη σχέση αρχιτεκτονικής και χορού κεντρική στη χορογραφική προσπάθεια. Εκτός αυτού του τόπου δεν παράγουν το ίδιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Σαν παραδείγματα δίνονται οι παραστάσεις "Counterpoint" της Shobana Jeyasingh, Λονδίνο 2010 και το "Ιερό Σφάγιο", Βαρβάκειος Κρεαταγορά 2008. Η δεύτερη κατηγορία αναφέρεται σε καλλιτέχνες- χορευτές δρόμου και πιο συγκεκριμένα εστιάζει στο street dance, ενώ η τρίτη σε..].