Αρχιτεκτονική [?] από container - Καραδήμας, Αγγελος
[Αφορμή αποτελεί η παρατήρηση ότι η υπερδόμηση των μεγαλουπόλεων έχει δημιουργήσει πολλά αστικά απόβλητα. Ένα από αυτά είναι ο «αφανής ήρωας» που συνδέει την μεταφορά και παραγωγή των εμπορευμάτων, το container. Λόγω του πλεονάσματος του εμπορίου μεταξύ Δύσης και Ανατολής, καθώ και λόγω της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008, πολλά container βρίσκονται σε αχρηστία σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Σε αυτό το σύγχρονο πρόβλημα του 21ου αιώνα μπορούν να απαντήσουν οι αρχιτέκτονες με την ένταξη του container στην αρχιτεκτονική. Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει εάν ο αρχιτέκτονας, καθώς βοηθάει εμμέσως στην λύση του προβλήματος, μπορεί να προσδώσει κάποια αρχιτεκτονική ποιότητα με την χρήση του container στην συνθετική του διαδικασία. Για να γίνει εφικτός ο στόχος αυτός, αναφέρεται αρχικά το σκεπτικό με το οποίο πήρε το container σημερινή του ISO μορφή και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά. Εν συνεχεία, παρατηρείται το πώς συμμετέχει το container στην αρχιτεκτονική, είτε με την συγκρότηση ενός αρχιτεκτονικού στοιχείου (χώρος, τοίχος), είτε χάρη στην επίτευξη μορφολογικών χαρακτηριστικών (διάταξη,..].