Νοήματα της ύλης - Κουτσόλαμπρος, Πέτρος
[Ποιο νόημα αποκτά η Ύλη μέσα στην αρχιτεκτονική προβληματική; Είναι το πιο απτό μέρος του κτισμένου κι όμως συνήθως εξετάζεται μόνο από μια τεχνική, οικοδομική πλευρά. Πλευρές της ύλης όπως η εκφραστικότητα, ο συμβολισμός, η αφηγηματικότητα συνδέονται; Αυτό πώς μπορεί κανείς να το ανιχνεύσει σε παραδείγματα αρχιτεκτονικού λόγου, σε εκδοχές αρχιτεκτονικής πρακτικής; Η εκφραστικότητα της ύλης πώς συνδέεται με την λειτουργικότητα; Ερωτήματα διαρκή και διευρυνόμενα τίθενται καθώς πλησιάζει κανείς το σώμα του κτισμένου , καθώς ωριμάζουν τα σχεδιαστικά του μέσα, καθώς καταλαβαίνει μια βαθύτερη λειτουργία της ιστορίας της αρχιτεκτονικής και των ανθρώπινων σχέσεων που συναρθρώνονται με αυτήν. Στην εργασία μας προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε σε ένα φάσμα παραδειγμάτων, τη διαφορετική χρήση και διαφορετική ερμηνεία της ύλης.]