Ο χάλυβας στην κατασκευή : το πλάσιμο της αρχιτεκτονικής μορφής - Νερούτσου, Θεοδώρα
[Στην εργασία αυτή θα διερευνηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μεταλλικής κατασκευής και θα αναλυθούν οι ιδιότητες του δομικού χάλυβα καθώς και το αισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει από αυτές τις κατασκευές. Σκοπός είναι να γίνει ανάλυση της σχέσης της τελικής μορφής του αρχιτεκτονικού έργου και των τεχνικών χαρακτηριστικών του υλικού. Η πορεία της εργασίας ξεκινά με την επισκόπηση των ιδιοτήτων του χάλυβα, με τις ιδιαιτερότητες των μεταλλικών κατασκευών και το πώς σχετίζονται αυτές με το τελικό μορφολογικό αποτέλεσμα της κατασκευής καθώς και με την αντιδιαστολή του συγκεκριμένου τρόπου δόμησης με άλλους. Ακολουθεί επισκόπηση των δομικών στοιχείων και γενικότερα του λεξιλογίου της μεταλλικής κατασκευής μέσα από αντιπροσωπευτικά παραδείγματα υπαρχόντων κτιρίων καθώς και διερεύνηση των παρενεργειών που έχουν στο τελικό μορφολογικό αποτέλεσμα η ανάγκη για πυροπροστασία και για προστασία από διάβρωση. Η εργασία κλείνει με την παρουσίαση εμβληματικών κτιρίων και εποχών για την ιστορία του χάλυβα στην αρχιτεκτονική, ξεκινώντας από την εισαγωγή του..].